ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ

 

 Αναχώρηση 23/12/23   Επιστροφή 26/12/23

 

Σάββατο 23/12/23: Αναχώρηση από την Αθήνα στης 06:00, σύντομες στάσεις ξεκούρασης καθοδόν και διαμέσου ΛΑΡΙΣΣΑΣ – ΕΛΑΣΣΩΝΑΣ όπου θα σταματήσουμε για γεύμα και από εκεί διαμέσου ΚΟΖΑΝΗΣ, θα οδηγηθούμε μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού στην ΦΛΩΡΙΝΑ και από εκεί στο φυλάκιο της ΝΙΚΗΣ. Μετά τον έλεγχο των ταυτοτήτων αναχωρούμε για την ΟΧΡΙΔΑ όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο το οποίο είναι χτισμένο στο πλάι της λίμνης σε πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Κυριακή 24/12/23: Αργά το πρωί κατεβαίνουμε στην πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ για μια πρώτη γνωριμία. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή για γεύμα στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά επίσκεψη στο μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ, το οποίο βρίσκεται πάνω στην λίμνη στις πηγές του ποταμού ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟΥ. Από  εδώ ξεκίνησαν οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος να διδάξουν το αλφάβητο. Το φυσικό περιβάλλον πανέμορφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο με συνοδεία μουσικής. Διαν/ση.

 

Δευτέρα 25/12/23: Το πρωί θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη. Θα περιηγηθούμε στα καλντερίμια, τα ελληνικά αρχοντικά, τις εκκλησίες ΑΓ. ΣΟΦΙΑ και ΑΓ. ΚΛΗΜΕΝΤΑ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το γεύμα. Το απόγευμα βόλτα στην κοντινή ΣΤΡΟΥΓΚΑ όπου θα δούμε το πέρασμα του ορμητικού ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟΥ ο οποίος χύνεται στην λίμνη και εκβάλλει στην Αδριατική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

 

Τρίτη 26/12/23: Μετά το πρωινό ξεκινάμε την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή Συμμετοχής: 300 ευρώ / άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Επιβάρυνση Μονόκλινου: 70 ευρώ.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Τρείς διαν/σεις στα ξενοδοχείο BELLEVUE ή METROPOL 4 Αστέρων χτισμένα    στο πλάι της πανέμορφης λίμνης. 
 • Πλήρης διατροφή ξεκινώντας την 1η μέρα με δείπνο και τελειώνοντας την 4η μέρα με το πρόγευμα.
 • Περιηγήσεις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

   ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ- ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ
ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6/24: Αναχώρηση από την Αργυρούπολη στις 05:30, σύντομες στάσεις ξεκούρασης, άφιξη στα σύνορα των ΕΥΖΩΝΩΝ. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων-ταυτοτήτων αναχωρούμε για τη ΝΙΣ όπου και η πρώτη διανυκτέρευση μας. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6/24: Πρόγευμα και αναχώρηση στις 08:00 για την πρωτεύουσα της ΚΡΟΑΤΙΑΣ το όμορφο ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Θα γνωρίσουμε το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα, το Ναό του Αγ. Μάρκου, θα περιηγηθούμε στην Παλαιά Πόλη στα λιθόστρωτα στενά του 11ου αιώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7/24: Το πρωί αναχωρούμε για τη ΣΛΟΒΕΝΙΑ όπου θα επισκεφθούμε τη Λίμνη ΜΠΛΕΝΤ η οποία βρίσκεται σε ένα καταπράσινο μοναδικό φυσικό περιβάλλον που προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε βόλτα στη λίμνη με τις βάρκες. Επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας την ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ, μια πόλη μπαρόκ όπου θα ξεναγηθούμε στην παλαιά πόλη. Θα δούμε τον ποταμό με τις πολλές γέφυρες, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου, την πλατεία ΠΡΕΣΕΡΝ και άλλα. Ελεύθερος χρόνος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Δείπνο. Διαν/ση.

ΤΡΙΤΗ 2/7/24: Σήμερα θα γνωρίσουμε την λίμνη ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (είσοδος 40€ άτομο), ένα φυσικό περιβάλλον, πανέμορφο που εκστασιάζει τον επισκέπτη. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από μια σειρά λιμνών άλλη ψηλότερη και άλλη χαμηλότερη ,όπου τα νερά σε μια σειρά καταρρακτών πέφτουν από τη μια λίμνη στην άλλη. Η θέα μοναδική. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τη φύση. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7/24: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, την πανέμορφη πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη, θα δούμε τους ποταμούς ΣΑΒΒΑ και ΔΟΥΝΑΒΗ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη ΝΙΣ. Δείπνο. Διαν/ση.

ΠΕΜΠΤΗ 4/7/24: Μετά το πρωινό 06:30 αναχωρούμε για την Αργυρούπολη με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.

 

Τιμή Συμμετοχής: 570€ / άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Επιβάρυνση Μονόκλινου: 150€.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πέντε διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4 Αστέρων με ημιδιατροφή.
 • Ξεναγήσεις
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Λεωφορείο πολυτελές.

 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας

ΠΟΛΩΝΙΑ -  BAΡΣΟBIA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  
Αναχώρηση 13/7/24 – Επιστροφή 21/7/24


1η μέρα: Αναχώρηση στις 05:30 από την Αργυρούπολη, ενδιάμεσες στάσεις καθ΄οδόν διαμέσου ευζώνων περνούμε στα ΣΚΟΠΙΑ και φθάνουμε αργά το απόγευμα στην Νίς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διαν/ση.

2η μέρα: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Βουδαπέστη όπoυ φθάνουμε το απόγευμα . Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα: Σύντομη περιήγηση στην πόλη και άμεση αναχώρηση για την Πολωνία όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα στην ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. 

4η μέρα: Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε το Βασιλικό Kάστρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν ,την μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία με τα μεγάλα καταστήματα σουβενίρ και την έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή  Βιελίτσκα όπου υπάρχουν τα γνωστά αλατωρυχεία. Στις υπόγειες στοές θα δούμε εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και άλλα καλλιτεχνήματα που αποτελούν έργα τέχνης. Επιστροφή στην ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Ελεύθερο απόγευμα στην διάθεσή σας. Δείπνο. Διαν/ση.

5η μέρα: Σήμερα αναχωρούμε για την ιστορική Βαρσοβία. Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο του ΑΟΥΣΒΙΤΣ, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.  Το απόγευμα άφιξη στην Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθεροι. Δείπνο. Διαν/ση.

6η μέρα: Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο ,το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης,Το θέατρο Βιέλκι, το παλάτι Κρασίνσκι από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, το σπίτι της Μαρίας Κιουρί. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθεροι για περιπλάνηση στην όμορφη πρωτεύουσα.  

7η μέρα: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την MΠΡΑΤΙΣΛABA την όμορφη πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ όπου φθάνουμε αργά το απόγευμα. Σύντομη περιήγηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σερβία όπου και η διαν/ση  και δείπνο στο ξενοδοχείο στην Νίς.

9η μέρα: Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 880€/ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 240€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Οκτώ Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  4 Αστέρων εντός πόλεων με ημιδιατροφή.
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Ασφάλεια ταξιδίου
 • Λεωφορείο πολυτελές για την εκτέλεση του προγράμματος.
 • Αρχηγός
 • Διόδια - parking

Δεν Περιλαμβάνονται : Είσοδοι σε χώρους και μουσεία ( Αουσβιτς , Αλατωρυχεία κλπ.) 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 
Αναχώρηση 26/8/24 – Επιστροφή 5/9/24


1η μέρα: Αναχώρηση από την Αργυρούπολη στις 06:00 σύντομες στάσεις ξεκούρασης και φθάνουμε το απόγευμα για διαν/ση ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

2η μέρα: Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τον μεθοριακό σταθμό των ΚΗΠΩΝ και στην συνέχεια για τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ όπου περνάμε από την Ευρώπη στην Ασία διασχίζοντας την νέα κρεμαστή γέφυρα των Δαρδανελίων σε ελάχιστο χρόνο. Θα επισκεφθούμε στην ΤΡΟΙΑ τον αρχαιολογικό χώρο και τελειώνοντας άφιξη  το απόγευμα στο ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ΑΙΒΑΛΙ και συνεχίζουμε για την ΠΕΡΓΑΜΟ όπου θα ξεναγηθούμε στο Ασκληπιείο. Στην συνέχεια άφιξη στην ΣΜΥΡΝΗ όπου θα έχουμε περιήγηση  θα δούμε το διοικητήριο ,την ιστορική προκυμαία , κάποια παλιά Ελληνικά αρχοντικά. Άφιξη στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Αναχώρηση για να ξεναγηθούμε  στην αρχαία ΕΦΕΣΣΟ, τον Οίκο της Παναγίας και τη Βασιλική του Θεολόγου. Αμέσως μετά αναχώρηση για το ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ όπου θα επισκεφθούμε τους λευκούς καταρράκτες ένα μοναδικό αξιοθέατο. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.   

5η μέρα: Η περιήγησή μας συνεχίζεται ανατολικότερα στην Ασιατική Τουρκία όπου  φθάνουμε στο ΙΚΟΝΙΟ , περιήγηση στην πόλη θα δούμε το μαυσωλείο του Μεβλανά. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

6η μέρα: Σήμερα αναχωρούμε για την ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ όπου αμέσως ξεκινάμε την γνωριμία με τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής ΣΙΝΑΣΟ, ΑΒΑΝΟΣ, την κοιλάδα του ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ με τις πάμπολες εκκλησίες και τα σπίτια που είναι χτισμένα μέσα στα βράχια, τοπίο μοναδικής ομορφιάς καθώς και το ναό του Νικηφόρου Φωκά. Το απόγευμα η διανυκτέρευσή μας στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  

7η μέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τη γενέτειρα του. Αγ. Γρηγορίου Νανζιανζινού στην Καρβάλη. Επίσης θα δούμε την κοιλάδα των μοναστηριών και του Περιστρέμματος με τις λαξευτές εκκλησίες και κατόπιν θα κατευθυνθούμε στην βόρεια πλευρά του τριγώνου που περιλαμβάνει την υπόγεια πολυόροφη πόλη της ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ (DERINKUYU). Αξιοθέατα μοναδικής ευκαιρίας. Δείπνο. Διαν/ση.

8η μέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση διαμέσου ΑΓΚΥΡΑΣ, σύντομη περιήγηση στο κέντρο, για την ΚΩΝ/ΠΟΛΗ. Άφιξη αργά το απόγευμα . Γνωριμία με την πόλη και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διαν/ση.

9η μέρα: Ξεκινάμε την περιήγηση στην Πόλη. Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, Αγ. Σοφία, στη Βασιλική Κιστέρνα του Ιουστινιανού, στα Ανάκτορα του ΤΟΠ ΚΑΠΙ και στο Μπλέ Τζαμί. Στη συνέχεια θα πάμε στη Σκεπαστή Αγορά. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διαν/ση.

10η μέρα: Σήμερα θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βλαχερνών, θα περάσουμε από τα Θεοδοσιανά Τείχη και το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Σύντομη στάση στην Αιγυπτιακή Αγορά και στις 14:00 αναχώρηση για την Ελλάδα με διαν/ση στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ή ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

11η μέρα: Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 880€/ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • 10 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 Αστέρων: 
  Σύνολο 10 Πρωινά , 6 Δείπνα στα ξενοδοχεία 2 δείπνα σε τοπικά εστιατόρια

 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια ταξιδιού.
 • Πολυτελές λεωφορείο για τις περιηγήσεις.

Δεν Περιλαμβάνονται: Οι είσοδοι στα μουσεία – εκκλησίες και τα ποτά στα γεύματα ή δείπνα